What’s in a name? Angel of Devil….?

 In Geen categorie


Wat voor idee krijg je bij het horen van bovenstaande namen? Misschien even je ogen sluiten en de naam hardop zeggen en eens voelen wat het met je doet of wat voor beeld je erbij krijgt. We staan er misschien niet altijd bij stil, maar woorden en namen dragen een bepaalde energie die veel invloed kunnen hebben.

De Japanner Masaru Emoto heeft deze energie kunnen “vangen” in ijskristallen. Hij legde briefjes met woorden als  Liefde, Vriendschap en Haat en Oorlog bij waterdruppels terwijl deze bevroren. De ijskristallen die het water van Liefde en Vriendschap lieten zien, waren prachtig en regelmatig van structuur. De ijskristallen van Haat en Oorlog waren heel grillig en onregelmatig. Hetzelfde heeft hij gedaan met namen als Moeder Theresa en Hitler. Hierbij was het verschil in de lading die deze namen dragen ook heel erg goed zichtbaar!

  Afbeeldingen uit Messages from Water

Toen ik mijn huidige hond Grover kreeg was hij al volwassen en heette hij Goofy. Voor mij heeft de naam Goofy een wat dommige, slome lading en dat vond ik totaal niet bij hem passen. Hij is omgedoopt tot Grover, waar hij direct goed op reageerde. Grover voelt voor mij een beetje boevig, maar wel slim, wat uitstekend bij hem past! De energie die woorden en namen hebben, beïnvloeden mensen en dieren en zij kunnen zich gaan gedragen naar de naam die ze gekregen hebben.Als je op zoek bent naar een naam voor je hond, ga dan eens voelen wat voor uitwerkingen namen als Storm, Bullet, Trouble kunnen hebben.

En namen als Easy of Angel, wat doet dat met je?

Heb je een hond met een niet zo handige naam en wil je hem hernoemen, dan kun je de naam omvormen naar iets wat er op lijkt. Bijvoorbeeld Bullet > Billy, Trouble > Toby.

Iets om over na te denken……

Veel plezier!

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search