Uitdaging

 In Algemeen, hondencoaching

Hulp bij onzindelijk hondje door Hondencoach Francisca Louise. Oudega SWF. Friesland

Dit wordt uitdaging-3: ik druk op de bel. Even later gaat de deur open en stormt een klein wollig hondje naar buiten. Hij begroet mij enthousiast. Ik stap de kleine gang binnen waar een enorme berg gebruikt keukenpapier ligt.

De woonkamer is niet groot en ligt ook al bezaaid met gebruikt keukenpapier. Het ruikt hier niet erg fris.

De maatschappelijk werkster van mevrouw H. belde mij vorige week of ik mogelijk hulp kon bieden bij het opvoeden van Jopie, die als pup van 7 weken bij mevrouw gekomen is. Mevrouw heeft meerdere persoonlijke problemen.
Zij is opgegroeid met honden in haar ouderlijk huis, maar zegt zelf: “blijkbaar heb ik toch veel gemist, want dit kan ik me niet herinneren.”

Jopie is hartstikke zindelijk, doet alles keurig op vaste plekken. Alleen zijn die vaste plekken allemaal in huis……..
Inmiddels is Jopie al 4 ½ maand.

Zoals heel veel pupeigenaren ervaren, zegt mevrouw: “als ik met Jopie wandel, doet ie helemaal niks. Zodra we in huis komen plast ie!”

Tja, zo gaat dat vaak met pups: buiten hebben ze het zo vreselijk druk met alle prikkels: vogeltjes, blaadjes, auto’s, geluiden, mensen, enz enz, dat ze helemaal geen tijd en rust hebben om zich te ontlasten. Als ze dan in huis komen voelen ze aandrang en plassen in huis. En na enige tijd is dat een patroon geworden.

Bij deze mevrouw blijkt ook nog eens geen enkele structuur in de dag te zitten.

Ik geef veel uitleg en aanwijzingen. De maatschappelijk werkster is ook bij het gesprek. Zij vindt het logisch wat ik vertel en is erg blij met de aanwijzingen.

Nu moet mevrouw H. het gaan doen. Ik schrijf een soort van stappenplan en dagindeling voor haar waar ze steun aan kan hebben.

Het wordt een hele uitdaging, maar ik ga nog een aantal keren komen om te ondersteunen en bij te sturen waar nodig.

 

De namen zijn gefingeerd.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search